събота, 23 февруари 2013 г.

LoFi-Fisheye Digicam - миниатюрна камера, която снима HD видео

LoFi-Fisheye Digicam - миниатюрна камера, която снима HD видео


Ултраширокоъгълните обективи, наричани още fisheye, обикновено са доста скъпи. На пазара има десетки приложения, които имитират постижимия с тях ефект, но никое не може да го доближи достатъчно. 170-градусовият изглед може да бъде постигнат само със специално създаден за целта хардуер. Нещо като LoFi-Fisheye Digicam, например.

Тази цифрова камера е толкова малка, че можете да я скриете в стиснатия си юмрук. Макар че прилича на играчка, камерата има fisheye обектив и матрица, която позволява снимането на HD видео и заснемането на 12-мегапикселови неподвижни изображения. Натискайки и задържайки копчето в горната част на камерата, директно активираме HD видео режима (индикация за включването му е червения диод на гърба на устройството).

В задната част има и микрофон за запис на звук, а бутонът в предната част на камерата активира функцията time-lapse. И, разбира се, отпред е въпросния ултраширокоъгълен обектив. Апаратът няма вътрешна памет, но пък има слот за microSD карта. Устройството се зарежда или се свързва към други джаджи посредством mini-USB порта. Няма нито екран, нито визьор, което означава, че не виждаме какво снимаме.

Компанията разработила LoFi-Fisheye Digicam - Dash - в момента набира средства за финансирането на производството му през краудсорсинг сайта Indiegogo. Ако събере нужните пари, камерата ще бъде пусната на пазара на цена от $99.


източник:kaldata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар